Nyheter

11.05.2018

Slik kurses ansatte i TeleringAkademiet

eivind1

Eivind Hennig Haukås (65) sørger for at flest mulig medarbeidere kurses gjennom TeleringAkademiet.


I regi av TeleringAkademiet utvikles kunnskapen hos den enkelte og kompetansen uniformeres i Telering-kjeden, som nå har vokst til 144-forhandlere.

"Hauken"
Haukås - som internt går under navnet Hauken - har en særskilt lidenskap for TeleringAkademiet, og er det levende symbolet på både rektor og skolesjef.

Flere vil delta
Årlig kurses 60-70 medarbeidere gjennom de ulike undervisningskonseptene, og alt ligger til rette for at enda flere deltar i årene som kommer ettersom rundt 40 nye forhandlere ble en del av Telering fra 2018.

TeleringAkademiet består av flere moduler, som Introkurs, Salgsmetodikk, Salgsledelse, Lederprogram og StartUp innen IT. Det siste henger sammen med at Telering for noen år siden overtok flere IT-forhandlere og gjennom StartUp IT får spesielt de telekom-tunge medarbeiderne et dypdykk inn i også denne profesjonen.


Bedre faglig utgave av seg selv

- Telekom og IT smeltes sterkere og sterkere sammen. De som har IT-kompetansen drilles på telekom gjennom salgsmetodikk. Vi er veldig opptatt av at medarbeidere skal kunne de ulike fagområdene og ikke minst hvordan disse spiller sammen og utløser synergier for kundene, forteller Haukås. Han vil at TeleringAkademiet skal oppleves som meningsfullt og at den enkelte medarbeider blir en bedre faglig utgave av seg selv.

Elsker jobben
- Undervisningen er utrolig interessant, jeg tillater meg å betrakte den - uansett kurs - som fantastisk inspirerende, sier han. Haukås sier han rett og slett "elsker"  å jobbe og utvikle TeleringAkademiet.
- Mine kolleger blir mine studenter når det undervises. Tilbakemeldingene fra studentene er veldig gode. Det legges også vekt på motivasjon og inspirasjon, og nye impulser, noe salg i stor grad handler om, sier Hauken. 

Utfordring
Erfaringemessig oppstår det én gjennomgående utfordring etter hvert kurs; nemlig opprettholde motivasjonen hos studentene.
- Etter kursene har alle sett lyset og er fulle av inspirasjon. Derfor jobber jeg med et oppfølgingskonsept til ledere slik at denne viktige følelsen og opplevelsen opprettholdes lengst mulig, avslutter akademisjefen.

Andre nyhetsartikler