23.10.2017

Selger 99.000 mobiler, laptopper og lesebrett

voll01

Telering-forhandlerne i Norge holder høyt tempo i sine lokale markeder. Ved inngangen til fjerde kvartal ligger alt til rette for at det i inneværende år leveres 99.000 enheter, fordelt på mobiltelefoner, lesebrett og laptopper.Mobiltelefoner topper - ikke uventet - listen og det regnes med at totalt 75.000 mobiltelefoner leveres i inneværende år, hovedsaklig iPhone og Samsung.

Vokser på IT
I tillegg holder forhandlerne en styringsfart som betyr leveranser av tilsammen 14.000 laptopper og 10.000 lesebrett. Laptopper har økt i volum etter at Telering overtok data og it-kjeden Comunit for snart to år siden.

LES OGSÅ: Hege skal gi yrkessjåfører ny mobil

- Vi vokser raskest innenfor IT-baserte leveranser. Dette henger sammen med at vi overtok mange sterke forhandlere i Comunit som hadde egne porteføljer. I tillegg til rene produktleveranser jobber disse forhandlerne også som konsulenter for små og mellomstore bedrifter som ikke har egen it-avdeling. Vi ser også at lokal tilstedeværelse i slike prosjekter er helt avgjørende, forteller administrerende direktør Trond Voll i Telering.

LES OGSÅ: Leverer og forhandler for Sonans Gruppen

IT og telekom
I 2017 vil forhandlerne i Telering generere en omsetning på cirka 1,6 milliarder kroner, og dermed en av landets største innenfor sine områder. Voll har i løpet av de to siste årene fått bekreftet at det var riktig å overta forhandlernettverket i Comunit.
- Uansett hvor sikker man er når det gjelder overtakelse av virksomheter, kan man likevel ikke være helt sikker. Det er vi når det gjelder Comunit. Vi overtok forhandlere med høy faglig integritet og ikke minst nye, dedikerte medarbeidere som levererer varene hver eneste dag, sier Voll og fortsetter:
- Noen oppfatter oss som en telekom-leverandør, mens andre opplever oss som en IT-partner. Begge deler er like riktig. Nå har vi solid kompetanse innenfor både telekom og IT. Kombinasjonen gjør Telering til en enda mer attraktiv samarbeidspartner de neste årene.

 

Andre nyhetsartikler